niedziela, 26 kwietnia 2015

Błyskawiczne ciastka z gorzkiej czekolady, z ziarnami.

Gorzka czekolada jest dobra na wszystko, przepędzi chandrę i uratuje nas, gdy mamy ochotę na słodkie co nieco, w czasie gdy dbamy o sylwetkę. Wykorzystałam ją tym razem do zrobienia błyskawicznych ciastek, które dodatkowo posypałam mnóstwem wartościowych składników. Między innymi znalazły się tam: jagody goji, amarantus, słonecznik, pestki dyni, orzechy włoskie. Możecie użyć dowolnych, ulubionych dodatków. 



Składniki: (ok.13 ciastek)
  • 150 g gorzkiej czekolady o dużej zawartości kakao
  • ulubione ziarna (u mnie: jagody goji, ziarno amarantusa ekspandowanego, słonecznik, orzechy włoskie, pestki dyni)
1.Czekoladę połamać na mniejsze kawałki do miski, którą  następnie ustawiamy na garnku z wrzątkiem. Czekamy kiedy    czekolada się rozpuści. Mieszamy. 
2. Na papier do pieczenia nakładamy łyżką czekoladę i formujemy kółka, niezbyt grube. Następnie posypujemy ciastka ulubionymi dodatkami, lekko je wciskając w czekoladę. Odstawiamy do stężenia czekolady. Gotowe :)
Smacznego!


3 komentarze:

  1. Na pewno zrobię :) Już mam na nie smaka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow jakie kolory, wyglądają bardzo bogato:) To wręcz własna wersja czekolady z bakaliami. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Podobne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly