poniedziałek, 2 listopada 2015

Pasta do chleba. Awokado, suszone pomidory i fasola.


Szybka propozycja smarowidła do chleba, która równie dobrze sprawdzi się w roli dipu do warzyw czy nachos. Może nie jest zbyt fotogeniczna, ale smakuje dobrze. A przecież o to nam chodzi ;) Spróbujecie? 



Składniki:
  • dojrzałe awokado
  • suszone pomidory w oleju (140 g samych pomidorów)
  • pół puszki czerwonej fasoli ( ok. 150 g)
  • sól, pieprz, ocet balsamiczny, możecie dodać chilli
  • łyżka soku z cytryny
1. Umieszczamy wszystko w  blenderze i miksujemy na gładką masę. 
Dobrze smakuje na domowym chlebie, z rukolą, pestkami słonecznika i dyni. Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz.

Podobne posty

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly